Nieuws

Actueel

Revitaliseren Westelijke Dordtse Oever

In dit artikel het rapport dat een blauwdruk vertaald voor kaders/randvoorwaarden en selectiecriteria die gesteld worden aan de uitgifte van…

Lees meer

Nieuwe bedrijfslocaties voor sterk maritiem cluster

Het juiste bedrijf op de juiste plek. Dat geldt sinds kort zeker voor motorenleverancier en scheepsafbouwbedrijf Dolderman. Van de Dordtse…

Lees meer

ROM-D helpt Peute Group vestigen in Alblasserdam

Peute Group vestigt zich in Alblasserdam. Dudok ontwikkelt deze nieuwbouw voor Peute Group en het kavel is verkregen door tussenkomst van Regionale ontwikkelingsmaatschappij Drechtsteden (ROM-D). 

Lees meer
Binnenvaart

Loveld-terrein transformeert naar nautisch-maritiem centrum

Het braakliggende schokbetonterrein in Zwijndrecht wordt omgebouwd tot een state-of-the-art cluster van bedrijven in de scheepvaart. Dat is het resultaat van een unieke samenwerking tussen lokale ondernemers, gemeente en projectontwikkelaars. Wethouder Tycho Jansen: ‘Het wordt een plek waar bedrijven samenwerken, diensten delen en elkaar versterken.’

Lees meer
Maritieme Technologie

Het Loveld terrein definitief verkocht

Het voormalig Schokbeton Loveld-terrein in Zwijndrecht is definitief verkocht. Wethouder Tycho Jansen en Nautisch Maritiem Zwijndrecht Beheer BV ondertekenden op donderdag 26 november 2020 het koopcontract. Samen gaan de partijen er alles aan doen om het gebied te ontwikkelen voor maritieme bedrijvigheid. De herontwikkeling kan nu echt van start gaan en zal recht doen aan het maritieme karakter van de regio en Zwijndrecht.

Lees meer

Kick-off Transferium Kinderdijk

Op 15 september presenteerde Lüchinger Architects de plannen voor Transferium Kinderdijk aan bestuurders. Aanwezig waren gemeente Alblasserdam, gemeente Molenlanden, Provincie Zuid-Holland, SVE-Group, SWEK (Stichting Werelderfgoed Kinderdijk) en Economic Development Board. De bijeenkomst markeert een kantelpunt naar de daadwerkelijke realisatie.

Lees meer
Haven en Logistiek

Schiedamse brandweeropleider groeit verder in Dordrecht

Brandweeropleider H2K uit Schiedam gaat uitbreiden met een opleidingslocatie in Dordrecht. Ontwikkelaar ROM-D en H2K hebben een akkoord bereikt over de aanschaf van een kavel op bedrijventerrein Dordtse Kill III.

Lees meer

Projecten Regio Deal bekend

De Regio Deal Drechtsteden – Gorinchem brengt binnen vijf jaar een omslag. Het gebied wordt minder gevoelig voor crises. Begin februari werd aangekondigd dat het Rijk 22,5 miljoen beschikbaar stelt voor deze ambitie. Inmiddels is bekend naar welke projecten de miljoenen gaan: dynamische oevers (11,8 mln), innovatie (4,5 mln) en human capital (6,2 mln). Drechtsteden, Gorinchem en Provincie Zuid-Holland verdubbelen dit bedrag.

Lees meer

Peute Recycling verhuist van Dordrecht naar Alblasserdam

Peute recycling verhuist van Dordrecht naarhet Nedstaal terrein in Alblasserdam. Op 9 december zijn de ruim 150 medewerkers van het bedrijf geïnformeerd over deze ontwikkeling. 

Lees meer
Binnenvaart

Plannen voor herontwikkeling voormalig Loveld-terrein in Zwijndrecht

De gemeente Zwijndrecht en Deen Shipping BV hebben een intentieverklaring getekend voor een nieuwe invulling van het voormalige Schokbeton/Loveld-terrein in Zwijndrecht.

Lees meer
Actueel

Scheepswerf Boer wil op Het Plaatje dok bouwen voor nieuwe werf

SLIEDRECHT – Scheepswerf Boer heeft plannen om zo spoedig mogelijk op Het Plaatje een dok te bouwen voor een nieuwe werf. Dat bericht het College van B & W aan de gemeente Sliedrecht donderdag 3 januari 2019 in een College Informatiebrief (CIb) aan de gemeenteraad. Samen met de gemeente en de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) wordt bekeken hoe dit binnen de vigerende regelgeving kan worden verwezenlijkt.

Lees meer

Boon blijft in Drechtsteden

Om de groei voort te kunnen zetten was het noodzakelijk om op zoek te gaan naar een nieuw pand. Voorwaarde hierbij was om alle groothandelsactiviteiten te kunnen bundelen in één logistiek centrum om zo synergievoordelen voor het bedrijf te bewerkstelligen.

Lees meer

Lokale aanbesteding voor baggerwerkzaamheden Het Plaatje

Van den Herik Sliedrecht voert het project ‘Baggerwerkzaamheden Het Plaatje Sliedrecht’ uit. De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van ROM-D.

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline